środa, 16 stycznia 2013

Choinka



Za oknem (i na oknach) kupa śniegu, mróz i takie tam inne zimowe. Wróćmy więc do tematu pierników :)

To, co dziś prezentuję, to nie tylko przepis, co pomysł. Pierniki z których składa się moja choinka są dokładnie takie, jak w TYM przepisie. Cała "filozofia" polega na wycięciu gwiazdek w różnych rozmiarach. Jeśli nie macie aż tylu gwiazdkowych foremek - nie szkodzi. Połóżcie po prostu foremkę na cieście (żeby mieć jakiś wzór), a kształt wytnijcie nożem.
Szczyt choinki zrobiłam z trójkątów (ustawiając je w stożek), ale możecie też po prostu wetknąć w górną warstwę lukru najmniejszą gwiazdkę. Wszelkie inne pomysły również są mile widziane.
Lukier pomiędzy warstwami i na brzegach choinki to też lukier z TEGO przepisu.
Choinka nadaje się na prezent  :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz